Un copil de 10 ani din Stăuceni se află în stare gravă la spital, după ce a fost muşcat de un câine
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Un copil de 10 ani din Stăuceni se află în stare gravă la spital, după ce a fost muşcat de un câine

Un copil de 10 ani din Goianul Nou, comuna Stăuceni, a fost diagnosticat cu rabie după ce a fost muşcat de un câine în luna iunie. Băiatul a fost internat vineri în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii din Chişinău.

„Lui Vlăduţ i s-a ridicat temperatura miercuri spre seara, dar a scăzut. Joi s-au adresat la medic, le-au prescris nişte pastile. La el au apărut halucinaţii, temperatura se ridica şi scădea. Vineri l-au internat. După multe analize, controale, au spus că e ceva virus. Sâmbătă i-au făcut puncţie, temperatura juca de la 37 la 38,5... Luni au venit rezultatele că e rabie. Numai Dumnezeu poate să facă o minune pentru Vlăduţ ca să se însănătoşească", a scris o rudă a băiatului pe reţelele sociale despre acest caz, potrivit Jurnal.md.

Cazul a fost confirmat de Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, dar şi de Centrul de Sănătate Ciorescu, care îndeamnă cetăţenii care au fost muşcaţi de animale pe parcursul anului 2019, să se adreseze de urgenţă la medic pentru investigaţii.

Rabia poate fi răspândită de către animale prin intermediul salivei sau contactului cu ţesutul cerebral.

Similare
RECOMANDĂRI