Un cetăţean ucrainean, care încerca să îşi găsească două vaci pierdute de cireadă, este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru trecerea ilegală a frontierei
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean ucrainean, care încerca să îşi găsească două vaci pierdute de cireadă, este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru trecerea ilegală a frontierei

Un cetăţean ucrainean este cercetat de oamenii legii din R. Moldova  pentru trecerea ilegală a frontierei. Acesta ar fi încercat să îşi caute două vaci, care s-au pierdut din cireadă.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri. În jurul orei 21:10, angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Volintiri au observat o persoană care aleargă spre linia frontierei de stat, pe direcţia Dănceni (UA) spre satul Ştefăneşti (MD). La aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipa mobilă a reţinut bărbatul de 58 de ani. Fiind interogat, persoana a declarat că este văcar în  Dănceni (Ucraina) şi a pierdut două vaci din cireadă, iar după cum nu aveau unde să plece în altă parte a decis să le caute în direcţia Republicii Moldova.

Poliţiştii de frontieră au început cercetările în cadrul procesului penal, intentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. La scurt timp, ofiţerii de urmărire penală a Direcţiei regionale EST au stabilit că un alt văcar din satul Ştefăneşti, raionul Ştefan Vodă a alăturat vacile pierdute la cireada sa, fără a anunţa organele de resort.

În continuare, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei regionale EST cercetează actiunile cetăţeanului ucrainean. Bărbatul va fi predat părţii ucrainene în după amiaza zilei de astăzi, iar pe numele cetăţeanului R. Moldova, la care s-au depistat bovinele pierdute, este pornit un proces penal pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Similare
RECOMANDĂRI