Un BMW ticsit cu ţigări, oprit în apropiere de Chişinău. Valoarea lor ar fi de 180 mii de lei
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Un BMW ticsit cu ţigări, oprit în apropiere de Chişinău. Valoarea lor ar fi de 180 mii de lei

Un lot de ţigarete fără acte de provenienţă şi cu semne de falsificare a timbrelor de acciz, a fost descoperit de oamenii legii. Lotul de marfă a fost estimat la suma de 180 mii de lei. Potrivit cercetărilor de specialitate, ţigările erau transportate din regiunea transnistreană spre Chişinău în scopul comercializării ilicite.

Cazul a fost înregistrat pe traseul Sîngera - Chişinău, după ce echipele mobile au stopat pentru verificări un autovehicul de marca ‘‘BMW 520 D‘‘, despre care aveau suspiciuni că ar fi implicat în trafic ilicit de mărfuri.

În rezultatul controlului efectuat, angajaţii vamali au depistat, în portbagajul şi în salonul automobilului, mai multe cutii de carton în care erau transportate 130 000 de ţigarete marca ”Kult”, fără niciun act confirmativ.

Şoferul mijlocului de transport, un bărbat în vârstă de 40 de ani, este cercetat pentru tentativa de trafic ilicit cu produse din tutun în scopul eschivării de la achitarea plăţilor vamale şi comercializării neautorizate.

Ţigaretele au fost confiscate iar cazul este transmis subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea elucidării tuturor circumstanţelor şi aplicării sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI