Un bărbat transporta ilegal 500 de kilograme de carne de porc şi de vită. Intenţiona s-o comercializeze în Piaţa Centrală
Sursa foto:INP Vizualizari:

Un bărbat transporta ilegal 500 de kilograme de carne de porc şi de vită. Intenţiona s-o comercializeze în Piaţa Centrală

Un bărbat de 45 de ani a fost documentat de ofiţeri pentru transportul ilegal a 500 de kilograme de carne. Acesta intenţiona să comercializeze carnea de porc şi bovină, fără acte de calitate şi provenienţă, în Piaţa Centrală din Chişinău.

Ofiţerii Inspectoratului Naţional de Patrulare au contracarat în trafic o tentativă de plasare pe piaţă a 500 de kilograme de carne de porc şi bovină, fără acte de calitate şi provenienţă.

Potrivit datelor inspectorilor de patrulare, şoferul automobilului de model „Wolksvagen Caddy” s-a dovedit a fi un bărbat de 45 de ani, care intenţiona să comercializeze carnea în Piaţa Centrală din capitală.

Conform legislaţiei în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfii fără dovada originii şi a provenienţei, bărbatul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

INP recomandă cetăţenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare, în scopul evitării apariţiei îmbolnăvirilor.

Similare