Un bărbat învinuit de proxenetism şi doi minori cercetaţi pentru furt au fost extrădaţi din Ucraina
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un bărbat învinuit de proxenetism şi doi minori cercetaţi pentru furt au fost extrădaţi din Ucraina

Un conaţional este cercetat penal pentru proxenetism, iar doi minori, bănuiţi de săvârşirea unui furt, sunt documentaţi în stare de libertate. Tinerii au fost reţinuţi pe teritoriul Ucrainei şi transmişi autorităţilor de resort din Republica Moldova la începutul lunii iunie.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat acţiuni de investigaţii pentru a descoperi locul aflării unui cetăţean de 30 ani. Bărbatul este învinuit de îndemnul sau determinarea la prostituţie, ori tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o altă persoană. Acesta se află în urmărire penală din anul 2016 de către reprezentanţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane.

Acesta a fost extrădat organelor abilitate ale Republicii Moldova şi plasat sub arest preventiv, riscând amendă de până la 67 de mii de lei. 
 
Doi cetăţeni minori ai Republicii Moldova în vârstă de 16 şi respectiv 17 ani, la începutul lunii precedente, au sustras bunuri în proporţii deosebite dintr-o locuinţă din oraşul Ştefan Vodă.

In urma investigaţiilor efectuate în comun cu angajaţii Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă al IGP, s-a stabilit că adolescenţii sunt originari din raionul Ştefan Vodă, iar după comiterea furtului au părăsit teritoriul ţării, fiind mai târziu reţinuţi în Ucraina.

Formalităţile de extrădare au avut loc în punctul de trecere Tudora. În prezent, tinerii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Similare