Un bărbat intenţiona să ducă peste Prut 40 de mii de ţigări. Ar fi primit 250 de euro dacă-i reuşea să le treacă frontiera
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un bărbat intenţiona să ducă peste Prut 40 de mii de ţigări. Ar fi primit 250 de euro dacă-i reuşea să le treacă frontiera

250 de euro urma să primească un cetăţean al Republicii Moldova, dacă îi reuşea să treacă ilegal peste frontieră patru colete cu ţigări. Intenţiile sale au fost deconspirate de poliţiştii de frontieră din Direcţia regională NORD, tânărul fiind reţinut în timp ce se pregătea să transporte 40 mii de ţigări.

Poliţiştii de frontieră au observat un bărbat care se îndrepta către râul Prut, iar la aproximativ 200 de metri a staţionat lângă o glugă de strujeni, unde erau ascunse coletele. La faţa locului a fost legitimat un bărbat de 25 de ani, locuitor al raionului Briceni.

Acesta şi-a recunoscut vina şi intenţiile de a transporta 2000 de pachete de ţigări marca Ritm până pe malul Prutului, la solicitarea unui cetăţean român. Rolul său era să ducă ţigările până pe malul Prutului şi de acolo, o persoană din România să le preia pe celălalt mal. Serviciile sale urmau să fie plătite cu 250 de euro.

Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, în 2013 a fost documentat pentru aceeaşi infracţiune.

Lotul de ţigări, valorificat la suma de 25 mii de lei, a fost ridicat şi depozitat în Dr NORD până la finalizarea cercetărilor.

Similare
RECOMANDĂRI