Un bărbat din Sângerei, reţinut de CNA. A cerut de la o femeie 500 de euro pentru a o ajuta să obţină permisul de conducere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din Sângerei, reţinut de CNA. A cerut de la o femeie 500 de euro pentru a o ajuta să obţină permisul de conducere

Un şomer din Sângerei a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins şi primit de la o femeie 500 de euro pentru a o ajuta să-şi perfecteze permisul de conducere, categoria B, se arată într-un comunicat al CNA. 


Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Bălţi şi că îi poate determina pe aceştia să o favorizeze pe femeie la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 500 de euro.
 
Reţinerea a avut loc în această dimineaţa, în Sângerei, iar bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. În prezent, ofiţerii CNA desfăşoară acţiuni pentru stabilirea altor suspecţi care ar fi acţionat împreună cu reţinutul. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.
 
Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.
 
Procuratura Anticorupţie Nord conduce urmărirea penală în acest caz.
 
Similare
RECOMANDĂRI