Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din Braşov, care se afla la cursuri de parapantă, a căzut de la 20 de metri înălţime

Alertă în judeţul Braşov, unde un bărbat a căzut cu parapanta de la o înălţime de 20 de metri. Victima, în vârstă de 40 de ani, era la cursuri de parapantism, pe dealul Bunloc, când o rafală i-a închis o parte de aripă şi l-a doborât. Norocul lui a fost că a căzut peste nişte tufişuri, care i-au amortizat căderea. Bărbatul a suferit mai multe fracturi, este suspectat de fractură de bazin şi una de torace şi era conştient, când a ajuns echipajul medical la el. A fost coborât cu telescaunul la baza muntelui şi transportat la spital.

Bărbatul era unul dintre cei nouă cursanţi care au urcat pe Bunloc pentru a învăţa tainele parapantismului. Făcuse deja trei coborâri cu parapanta, dar la a patra încercare a apărut o situaţie critică şi n-a ştiut cum să reacţioneze: o rafală de vânt i-a închis o parte de aripă.

Parapantistul a căzut de la o înălţime de 20 de metri peste nişte tufe, la aproape 200 de metri de locul de decolare. În scurt timp, echipele de salvamontişti şi paramedici au ajuns la el şi i-au acordat primul ajutor.

Închiderea de aripă, cum este denumită în limbajul de specialitate, este unul dintre cele mai frecvente incidente în parapantism.

Similare
RECOMANDĂRI