Un bărbat de 105 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat de 105 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus

La Repubblica publică imagini emoţionante de la ziua de naştere a unui bărbat de 105 ani vindecat de coronavirus, trecut prin experienţe traumatizante în cele două războaie mondiale.

Bărbatul s-a născut la câteva săptămâni după intrarea oficială a Italiei în Primul Război Mondial, a fost trimis în Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi, cu puţin peste o lună în urmă, a supravieţuit şi bătăliei împotriva coronavirusului.

Leonello Bolognesi a devenit persoana cea mai în vârstă care s-a vindecat de Covid din Emilia-Romagna şi unul dintre cele mai vârstnici din Italia.

Leonello Bolognesi s-a născut în 1915 şi a împlinit recent 105 ani. Vârstnicul s-a vindecat de coronavirus după o lună de boală.

Bolognesi nu a fost însurat niciodată şi nu are copii. Ziua de naştere şi-a serbat-o într-un azil de vârstnici unde e internat din 2012, azil din Ferrara puternic lovit de epidemie.

Bologna Repubblica scrie că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bărbatul a fost dat dispărut în Rusia aproximativ şapte ani, înainte de a fi găsit şi repatriat.

„A fost foarte marcat de experienţă: înainte cânta cu acordeonul la petreceri, după care s-a schimbat complet, atât de tare încât nu a mai vorbit câţiva ani. Suntem mândri că am reuşit să sărbătorim împreună această importantă etapă. Recuperarea lui e o lecţie de viaţă pentru noi toţi”, au declarat cei de la azil.

Sursa: Mediafax

Similare
RECOMANDĂRI