Un bărbat care a expediat scrisori de ameninţare în adresa Ministerului Afacerilor Interne şi Preşedinţiei a fost identificat şi este cercetat penal
Vizualizari:

Un bărbat care a expediat scrisori de ameninţare în adresa Ministerului Afacerilor Interne şi Preşedinţiei a fost identificat şi este cercetat penal

La 1 iunie curent, pe adresa poştală a Ministerului Afacerilor Interne a fost recepţionat un mesaj anonim cu un conţinut de ameninţare aferent amplasării ulterioare a unor dispozitive explozive în adiacentul Ministerului.

Tot în aceeaşi zi, pe adresa poştală a Preşedinţiei Republicii Moldova a fost recepţionat un mesaj anonim de la aceeaşi adresă, cu un conţinut similar de ameninţare în adresa instituţiei.

În urma măsurilor speciale de investigaţie realizate de angajaţii secţiei specializate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, Serviciului protecţie internă şi anticorupţie a MAI, Centrului Antiterorist al SIS, sub conducerea oficiului principal al Procuraturii municipiului Chişinău a fost posibilă stabilirea identităţii posesorului adresei electronice.

Este vorba despre un bărbat originar din oraşul Edineţ, cu vârsta de 34 de ani. La 18 iunie curent, în urma percheziţiei petrecute la domiciliul persoanei, în oraşul Edineţ, s-au ridicat probe concludente care demonstrează că mesajele ameninţătoare la adresa Preşedinţiei şi Ministerului Afacerilor Interne au fost transmise anume de acest utilizator.

Corpurile delicte au fost ridicate pentru ulterioara examinare în cadrul cauzei penale.

Pe cazul dat, de către oficiul principal al Procuraturii municipiului Chişinău a fost iniţiată o cauză penală. Fiind interogat de oamenii legii, bănuitul şi-a recunoscut vina şi colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetat în stare de libertate.

Similare
RECOMANDĂRI