Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat a fost reţinut de poliţişti pentru pungăşie

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Bender, a fost reţinut în flagrant de către oamenii legii pentru comiterea unei pungăşii. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracţiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 11 ianuarie curent. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla la staţia transportului public de pe str. Calea Orheiului  şi se urca în troleibuzul nr. 21, a identificat potenţiala victimă, care s-a dovedit a fi o doamnă în vârstă de 40 de ani. Ulterior, pe ascuns din geantă i-a sustras portmoneul în care se aflau acte şi mijloace băneşti. Prejudiciul cauzat constituie  500 de lei.

Suspectul a fost reţinut şi condus la inspectorat.  În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina, declarând că a profitat de neatenţia victimei şi i-a sustras portmoneul, astfel dorind să obţină un profit.

Bărbatul este cercetat penal  pentru ,, Pungăşie ”, faptă care conform legislaţiei penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei , muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia recomandă repetat cetăţenilor:

– Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dvs.

– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei.

– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

– Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

– Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

Dacă sunteţi martor sau victimă a unor asemenea infracţiuni, sună imediat la numărul unic 112.

Similare
RECOMANDĂRI