Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un autobuz ce promovează asocierea cu UE călătoreşte prin Ucraina şi Republica Moldova

Un autobuz informativ, care promovează oportunităţile oferite de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, călătoreşte prin oraşele din Repubica Moldova. Astazi, Eurobusul a făcut un popas la Bălţi. Cei mai entuziasmaţi au fost copiii care, prin joc, au descoperit Uniunea Europeană.

Locul unde a fost parcat Eurobusul s-a transformat într-un adevărat teren de joacă. Copiii s-au jucat, au desenat şi au învăţat multe lucruri utile noi despre valorile europene.
 
„Astăzi am învăţat cum se spune bună în mai multe limbi, în franceză, bonjour, în spaniolă Hola.” 

„Suntem o clasă francofonă, studiem franceza şi învăţăm cultura ţărilor europene, considerăm că este un eveniment benefic pentru copii şi prin joc află lucruri interesante despre simbolurile de stat ale ţărilor din UE.”
 
Eurobusul, cu zece voluntari la bord, a pornit de la Cernăuţi. Vehiculul face un tur prin mai multe oraşe din Ucraina şi Republica Moldova pentru a promova beneficiile oferite de Asocierea cu Uniunea Europeană.
 
„Oraşul Bălţi este foarte important pentru investitori şi donatori. Un euro investiţie mai mulţui beneficiari decât un sat mic. De asta e important să continuăm parcursul european ca să atragem cât mai multe investiţii la Bălţi.” 
 
În cadrul acestui tur sunt organizate sesiuni de informare cu privire la experienţele educaţionale pentru tineri şi profesori şi sunt difuzate scurtmetraje despre valorile europene. Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014.
Similare
RECOMANDĂRI