Un apeduct nou va fi construit în raionul Sângerei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un apeduct nou va fi construit în raionul Sângerei

12 localităţi din raionul Sângerei, inclusiv oraşul Sângerei, vor fi asigurate cu apă potabilă de calitate. Lucrările la noua reţea de aprovizionare cu apă au început recent şi sunt finanţate de Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul este la a treia etapă, iar, în total, aproximativ 35 de mii de cetăţeni din 28 de localităţi din raioanele Sângerei, Teleneşti şi Bălţi vor fi asiguraţi cu apă potabilă de calitate.

„Banii sunt oferiţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională. Orice proiect de dezvoltare regională are obiectivul de a construi viitorul acasă”, a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca.

Conform proiectului, până în anul 2019 vor fi construiţi 12 kilometri de apeduct, o staţie de pompare şi una de dezinfectare a apei, precum şi două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie 34 de milioane de lei.

Lucrările fac parte dintr-un proiect de dezvoltare regională iniţiat acum patru ani şi vizează crearea condiţiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate. În primele două etape au fost constuiţi 15 kilometri de reţele magistrale de apeduct, o staţie de pompare a apei, precum şi reţele electrice.
 
Similare
RECOMANDĂRI