Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un al doilea cetăţean român a fost infectat cu noul coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat miercuri că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetăţean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess.

MAE precizează că autorităţile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

"Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome. Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor" - se arată într-un comunicat al MAE.

Referitor la nava Westerdam, Ministerul de Externe anunţă că opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

„ În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi (acreditată şi pentru Regatul Cambodgia) de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”, arată sursa citată.

Similare
RECOMANDĂRI