Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turcia primeşte basarabenii în staţiunile de pe litora. Administratorii de hoteluri spun că au luat toate măsurile de siguranţă

În timp ce majoritatea ţărilor consideră Republica Moldova o zonă roşie de COVID-19, Turcia primeşte basarabenii în staţiunile de pe litoral. Cei mai mulţi turişti caută agenţii de turism care oferă servicii All Inclusive şi zbor direct spre destinaţie. Administratorii de hoteluri au luat toate măsurile de siguranţă, astfel încât turiştii să păstreze distanţarea fizică.

Cei mai mulţi basarabeni aleg Turcia ca destinaţie de vacanţă. De fapt, în această perioadă de pandemie, guvernul turc permite intrarea în ţară, chiar dacă zilnic în Republica Moldova sunt înregistrate sute de cazuri.

Familia Corlu a plecat în staţiunea Bordum. Au luat bilete de la o agenţie de turism şi au avut zbor direct. Nimeni nu le-a cerut nici un test la covid. La intrarea în hotel este instalat un termoscaner, iar dezinfectantele sunt la tot pasul.

„Încercăm să nu contactăm cu alţi turişti. Unde sunt mulţi oameni, evităm zona. Alegem un loc liniştit şi în siguranţă. Plus la aceasta în ascensor nu au voie să intre mai mulţi de doi maturi ca să se evite îmbulzeala”, a spus ANASTASIA CORLU.

Pandemia a redus considerabil din numărul turiştilor iar plajele sunt mai puţin aglomerate.

S-au schimbat regulile şi atunci când mergi la restaurant. Nu mai poţi să îţi pui în farfurie tot ce doreşti, ci rogi un angajat echipat corespunzător să îţi umple farfuria.

Problema e că toate persoanele care merg în vacanţă sunt obligate, la întoarcere în Republica Moldova, să stea în izolare timp de 14 zile. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică menţine până pe 31 august autoizolarea obligatorie.
Similare
RECOMANDĂRI