SOCIAL

Troleibuzele din Chişinău au devenit sursă de alimentare cu dezinfectant pentru oamenii străzii,

Pe timp de pandemie, troleibuzele din Chişinău au devenit sursă de alimentare cu dezinfectant pentru oamenii străzii, dar şi pentru unii aşa-zişi cetăţeni. Călătorii cu simţ de răspundere îşi dezinfectează mâinile, dar alţii îl fură sau chiar îl beau.

Dezinfectantele de calitate puse în mijloacele de transport în comun au o doză mare de alcool. Dozatoarele au un singur rol – pentru dezinfectare externă. Oamenii străzii îl folosesc însă şi pentru spălături gastrice.

„Intră în troleibuz, dar noi nu observă că ei intră cu păhărelele. Ei scot dezinfectantul şi noi obsrvăm că nu-l folosesc pentru mâini. Când te uiţi şi îl strigi pe microfon, dar el cu păhărelul de cafea, îl pune repede la gură şi până noi ieşim, el pe uşă fuge afară înapoi”, spune ALEXANDRU PAVLENCO, şofer troleibuz.

„Din spusele şoferilor, întâlnim şi cazuri mai puţin obişnuite. Se epuizează lichidul din dozatoare, datorită faptului că boschetarii îl folosesc pe post de băutură. Şi acest lucru, indignează atât pasagerii, şoferii, dar şi conducerea RTEC”, susţine FELICIA RUSU, ofiţer de presă, Regia de Transport Electric Chişinău.

Dezinfectanţii conţin, pe lângă alcool şi alte substanţe extrem de toxice pentru organism. Dacă sunt înghiţite, ele pot provoca arsuri sau intoxicaţii extrem de grave. Dacă oamenii străzii beau dezinfectant îşi pun viaţa în pericol, iar cetăţenii care îl fură îşi pun obrazul în joc.

„Chiar tura trecută am observat pe oglinda salonului că un domn încerca să-l fure. M-am dat jos şi el s-a speriat şi s-a aşezat. O doamnă cu o pungă

încerca să toarne dezinfectant în el”, spune MAXIM POSTICA, şofer troleibuz.

Regia de Transport Electric din Chişinău foloseşte zilnic aproape 200 de litri de gel antibacterial. Şi asta pentru a proteja călătorii. Aşa că dezinfecaţi mânile când urcaţi în troleibuz şi păstraţi distanţa socială.