Trei persoane şi-au dorit să nu stea în autoizolare, dar s-au ales cu cercetare penală, după ce au prezentat la frontieră certificate falsificate anti-COVID-19
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Trei persoane şi-au dorit să nu stea în autoizolare, dar s-au ales cu cercetare penală, după ce au prezentat la frontieră certificate falsificate anti-COVID-19

Trei conaţionali documentaţi pentru neveridicitatea informaţiilor din certificatul de vaccinare şi testele Covid-19. Conform cercetărilor preliminare, unul din bărbaţi s-ar fi vaccinat în dimineaţa când îi fusese deja autorizată ieşirea de pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Leuşeni. În zorii zilei de 10 octombrie curent, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a apropiat un tânăr de 28 ani, domiciliat în raionul Căuşeni. Pentru a fi scutit de autoizolare bărbatul a prezentat dovada imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson, care ar fi fost eliberată de o instituţie medicală din municipiul Chişinău. În cadrul verificărilor  suplimentare poliţiştii de frontieră au constatat că în dimineaţa  zilei vaccinării tânărul a ieşit din ţară prin puntul de trecere Leuşeni. 

La audieri, conaţionalul a declarat că certificatul este autentic şi posibil s-ar fi produs o eroare ce ţine de data emiterii documentului. 

Alte două teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare au fost identificate de către poliţiştii de frontieră din punctele de trecere Costeşti şi Palanca.  Asupra ambelor acte au fost depistate lipsa elementelor de protecţie şi neconcordanţa detaliilor.

Ca urmare, au fost iniţiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanţelor. Dacă se vor găsi vinovaţi, bărbaţii riscă fiecare câte o amendă penală conform art. 361 al. (1) al Codului Penal al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI