Trei persoane, reţinute pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Riscă până la doi ani de detenţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei persoane, reţinute pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Riscă până la doi ani de detenţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tudora au reţinut un conaţional şi doi cetăţeni ucraineni la hotarul de sud-estul ţării. În lipsa actelor de identitate, persoanele au recurs la traversrea ilegală a frontierei pe timpul nopţii, pentru a ajunge la o rudă în vizită, care ar locui pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost semnalat ieri, 10 octombrie curent, pe direcţia Palanca-Udobnoe. Reţinerea este rezultatul acţiunii întreprinse în urma unei informaţii parevenite de la angajaţii Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, privind deplasarea unui grup spre interiorul Republicii Moldova.

La scurt timp, patrula Poliţiei de Frontieră a reuşit să reţină grupul format din doi bărbaţi şi o doamnă, iar ulterior excortaţi la sediul Direcţiei regionale Est pentru identificare şi documentare. Audiaţi, cetăţenii şi-au recunoscut intenţia de a ajunge în Moldova pe o cale nu tocmai legală. În lipsa actelor de călătorie aceştia au hotărât să ocolească punctul de trecere din proximitate.

Prezentul caz este în continuare cercetat sub toate aspectele legale de către ofiţerii de urmărire penală din cadrul Direcţiei. Dacă se va stabili vinovăţia, persoanele reţinute riscă fiecare câte o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau munca neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art.362 al.(1) CP al RM.

Similare
RECOMANDĂRI