Trei permise de conducere falsificate, depistate la controlul trecerii frontierei de stat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei permise de conducere falsificate, depistate la controlul trecerii frontierei de stat

Trei permise de conducere falsificate au fost depistate în timpul controluluu vamal în ultimele 72 de ore. Sunt cercetaţi penal pentru deţinerea şi folosirea actelor false trei cetăţeni din România, Turcia şi Republica Moldova.

În punctul de trecere Palanca, pe direcţia ieşire din ţară, la linia de control s-a prezentat un cetăţean al României de 28 de ani, la volanul unei Skoda Karoq, înmatriculată în Cehia. În timpul verificării documentelor, poliţistul de frontieră a observat faptul că permisul acestuia este falsificat. La audieri, cetăţeanul român a declarat că nu a participat la perfectarea actului în cauză, dar în Germania prin intermediari şi contra sumei de 100 euro a obţinut permisul de conducere. Cazul în continuare este investigat de poliţiştii de frontieră, în vederea elucidării circumstanţelor şi identificării altor persoane care s-ar face vinovate de ilegalitatea săvârşită.

Alte două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi. Sâmbătă, în jurul orei 16:00, un conaţional a fost identificat cu permisul de conducere falsificat, un act care ar fi emis de autorităţile abilitate din R.Moldova. Din spusele persoanei documentate s-a aflat că acesta niciodată nu a învăţat la şcoala auto şi nici nu a susţinut examen pentru a intra în posesia permisului de conducere. Însă, a purces la această ilegalitate din motiv că a avut propuneri de angajare în calitate de şofer, la un loc de muncă bine plătit peste hotare.

În cel de-al doilea incident, cetăţeanul Turciei s-a prezentat la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare româneşti, iar la verificarea permisului de conducere turcesc s-a stabilit că este contrafăcut. La cele depistate, conducătorul auto a recunoscut că a purces la această ilegalitate din cauză că a acumulat la maximum punctele de penalizare, iar ca rezultat permisul i-a fost ridicat de autorităţile turce. Prin intermediul unui persoane necunoscute din Turcia şi contra sumei de 650 dolari SUA şi-a perfectat un permis nou pe numele său.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate şi transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate şi-au continuat călătoria în calitate de pasageri.

Similare
RECOMANDĂRI