Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei ciclişti din Cahul au plecat să cucerească Transfăgărăşanul pe biciclete

Au pornit să cucerească Transfăgărăşanul pe două roţi. Trei aventurieri din Cahul şi-au propus să descopere frumuseţile unuia dintre cele mai spectaculoase trasee din Europa. Expediţia pe biciclete va dura o săptămână.

Cei trei ciclişti, Ştefan, Vasile şi Alexandru, şi-au început aventura spre Transfăgărăşan, în această dimineaţă, din punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti.

„Cât unii descoperă mări şi oceane, noi am decis să facem un traseu în România. Este un traseu cu locuri pitoreşti. Noi de trei persoane facem acest trip şi am planificat de anul trecut să alegem Transfăgărăşanul. Nu cunosc un loc mai plăcut pe bicicletă decât Transfăgărăşan şi cu maşina nu este acea placere”, declară Ştefan Boitan.
 
Cei trei ciclişti nu sunt pentru prima dată într-o asemenea călătorie. Anul trecut, ei au străbătut, pe două roţi, Carpaţii din Ucraina. Pentru acest an şi-au propus un traseu mai dificil, dar şi mai spectaculos.
 
„Toate călătoriile pe care oamenii le fac cu maşina sau cu avionul pot fi făcute şi cu bicicleta. Am testat acest lucru: Bulgaria, România, Carpaţii, litoralul Mării Negre. De şapte ani, toate călătoriile le fac doar pe bicicletă”, spune Vasile Iareomenco. 
 
Tinerii nu vor pedala încontinuu. În unele porţiuni, aventurierii vor merge şi cu trenul. Nopţile vor dormi în corturi. Pentru asta s-au echipat cu cele necesare. Nu le va fi uşor să pedaleze având în vedere că duc cu ei bagaje ce cântăresc multe kilograme.
 
„Avem o răspundere, chiar avem emoţii, este complicat. O săptămână vom dormi în corturi, o săptămână vom avea o călătoire superbă, de neuitat. Vom filma, vom arăta şi sperăm că prin gestul nostru vom inspira tinerii să se aventureze în aşa călătorii”, afirmă Alexandru Popov.
 
„Nu ardeţi benzina, ardeţi calorii. Ne facem mai sănătoşi, iar lumea mai curată”, îi îndeamnă Vasile Iareomenco şi pe ceilalţi oameni din Republica Moldova.
 
Traseul Transfăgărăşan este unul dintre cele mai populare din România, şi chiar din Europa. Drumul atinge o altitudine de 2042 de metri.
Similare
RECOMANDĂRI