Trei cetăţeni ai R. Moldova au fost amendaţi pentru încercarea de a scoate ilegal din ţară produse din tutun
Sursa foto:Serviciul Vamal al Republicii Moldova Vizualizari:

Trei cetăţeni ai R. Moldova au fost amendaţi pentru încercarea de a scoate ilegal din ţară produse din tutun

37.200 de ţigarete nedeclarate au fost reţinute de vameşi pe parcursul ultimelor două zile. Cu ajutorul câinilor de serviciu au fost prevenite trei tentative de scoatere ilegală din Republica Moldova a produselor din tutun.

Sâmbătă, 22 iunie, vameşii de la Leuşeni au identificat în aripa din spate a unui autocar de pe ruta Chişinău – Cluj-Napoca, 23.200 de ţigarete.

Atât ţigaretele, cât şi autocarul au fost reţinute pentru continuarea cercetărilor, iar şoferul urmează să achite o amendă de până la 4.500 de lei.

Alte două reţineri au avut loc ieri, 23 iunie, pe aeroportul din Chişinău. În ambele cazuri, ţigaretele au fost depistate în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistraţi pentru cursa spre Londra, prezenţa acestora fiind confirmată şi de patrupedul Vămii. Inspectorii vamali au depistat 3.600 şi respectiv, 10.400 de ţigarete nedeclarate.

Produsele din tutun au fost reţinute, iar pasagerii care le-au tăinuit de la controlul vamal au fost amendaţi cu câte 3.250 lei, se menţionează într-un comunicat de presă al Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

 

Similare
RECOMANDĂRI