SOCIAL

Trei bucătari francezi au învăţat să facă plăcinte la Mănăstirea Frumoasa

Plăcinte moldoveneşti, împletite de bucătari francezi. Trei bucătari renumiţi din Hexagon au mers la Mănăstirea Frumoasa din raionul Călăraşi pentru a învăţa de la călugăriţe să facă plăcinte împletite. Oaspeţii au avut parte de o experinţă gastronomică unică, dar şi de multe alte surprize.

Secole la rând mănăstirile au conservat cele mai frumoase tradiţii culturale, dar şi gastronomice.  Astfel, Pierre, Franck şi Julien, bucătări cu renume din regiunea Bordeaux, au mers la Mânăstirea Frumoasa din Republica Moldova pentru a descoperi bucătăria basarabeană veritabilă. Dar pentru că aici orice lucru începe cu o rugăciune, oaspeţii au fost mai întâi în biserică. După care a început provocarea –împletirea plăcintelor.

Măicuţele Andreea şi Lidia au fost profesori, iar cei trei bucătari – ucenici … năstruşnici, dar perseverenţi. Şi dacă la frământat aluatul a fost mai simplu, întinderea foilor le-a cam dat dureri de cap francezilor.

Totuşi, învăţăceii francezi au fost atenţi la orice detaliu şi au încercat toate etapele de pregătire. 

Cât timp plăcintele au mers la cuptor pentru a se rumeni, bucătarii au fost invitaţi în beciul mănăstirii care are peste 150 de ani şi care ascunde o adevărată comoară - aproape o mie de borcane cu legume şi fructe conservate.