Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Transportatorii nu renunţă la proteste. Vor întrerupe toate cursele regulate pe 23 februarie

Pe 23 februarie, Asociaţia Patronală a operatorilor de Transport Auto va întrerupe toate cursele regulate din Republica Moldova. Transportatorii spun că nu au ajuns la un consens cu autorităţile. Asta chiar dacă temporar, a fost suspendată decizia de a intezice îmbarcarea unui număr de pasageri care depăşeşte 50 la sută din capacitatea mijloacelor de transport.

Transportatorii au anunţat că nu renunţă la proteste. Ei spun că sunt gata să asigure condiţii de securitate sanitară în mijloacele de transport, dar nu vor să achite amenzi pentru cei care vor încălca măsurile impuse.

OLEG ALEXA preşedinte, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto: „Comisia a luat decizia doar de a suspenda aceste restricţii şi a indicat foarte clar în hotărârea sa de ieri, nr. 46 că restricţia privind limitarea capacităţii la 50% din numărul de scaune va intra în vigoare pe 28 februarie dacă până la 28 februarie vor fi stabilite cazuri de încălcare de către transportatori a restricţiilor stabilite prin decizia 35, unde capacitatea de îmbarcare a fost limitată egală cu nr. de scaune şi iată noi aici am indicat foarte clar că nu este acceptabil ca măsuri împotriva virusului să fie aplicate ca sancţiuni, deci dacă cineva încalcă, îl amendaţi pe cel care încalcă. Iată ei au hotărât că prin anumite restricţii urmează a fi pedepsită o ramură întreagă, ceea ce este ilegal şi inacceptabil.”

Transportatorii au anunţat că vor ieşi la proteste şi vor cere anularea măsurilor de limitare a numărului de pasageri în mijloacele de transport public. Ei spun însă, că sunt gata să respecte această regulă, dacă vor primi despăgubiri financiare. Nemulţumiţi de restricţiile impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică sunt şi deţinătorii de patentă, care nu-şi pot vinde produsele la piaţă, decât în trei zile lucrătoare din săptămână. Însă ieri, Comisia a împuternicit autorităţile locale să decidă, în funcţie de situaţia epidemiologică locală, când şi în ce condiţii pot fi deschise pieţele.
Similare
RECOMANDĂRI