Tragedie de Duminica Mare. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în timp ce se aflau la scăldat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tragedie de Duminica Mare. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în timp ce se aflau la scăldat

Au mers la scăldat, dar nu s-au mai întors acasă. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară, în ultimele 24 de ore.

Primul caz a avut loc în râul Nistru, în apropierea oraşului Vadu lui Vodă. Ieri, un bărbat în vârstă de 53 de ani nu a mai ieşit din apă, după ce a intrat să se scalde. La faţa locului au intervenit scafandrii Detaşamentului Căutare Salvare nr. 1, care au scos la mal corpul neînsufleţit al bărbatului.

Un alt caz de înec s-a produs în seara zilei de ieri în localitatea Sângera. Un bărbat în vârstă de 27 de ani s-ar fi înecat după ce a intrat în lacul din apropierea localităţii.

Tot ieri, în localitatea Puhoi, un bărbat în vârstă de 48 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a mers la scăldat în orele amiezii. Cadavrul a fost recuperat de scafandri.  

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI atenţionează repetat populaţia să evite scăldatul în locuri neamenajate şi neautorizate. Salvatorii îndeamnă oamenii să respecte regulile de comportament pe apă şi să nu consume băuturi alcoolice.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2019 peste 26 de persoane, inclusiv 5 minori, şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.   
Similare
RECOMANDĂRI