Trafic ilicit de ţigări, deconspirat de câinele Poliţiei de Frontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Trafic ilicit de ţigări, deconspirat de câinele Poliţiei de Frontieră

Patrupeda Maia a dejucat planul unui ucrainean, care intenţiona să introducă ilegal în România 2200 de ţigarete cu timbru de acciz a Republicii Moldova. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Lipcani - Rădăuţi-Prut.

La linia de control, pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat un autoturism de model BMW înregistrat în Bulgaria, la volanul căruia a fost legitimat un bărbat cu dubla cetăţenie a României şi a Ucrainei, de 40 de ani. În timpul aşteptării documentelor prezentate, către mijlocul de transport s-a apropiat echipa canină din cadrul PTF “Lipcani”. Din start, câinele de serviciu Maia a dat de ştire despre prezenţa ţigărilor în autoturism, fapt confirmat ulterior.

Astfel, asupra maşinii au fost efectuate verificări suplimentare, depistându-se în pereţii laterali ai portbagajului, în compartimentul motorului şi sub scaunul şoferului, 110 pachete de ţigări, marca Rothmans.

Suspectul s-a abţinut de la declaraţii. Cazul a fost transmis conform competenţei reprezentanţilor Serviciului Vamal, în vederea elucidării circumstanţelor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI