VIDEO. Trafic de peste 2000 kg de cocaină din Suriname în Europa prin intermediul unei societăţi comerciale din R. Moldova
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

VIDEO. Trafic de peste 2000 kg de cocaină din Suriname în Europa prin intermediul unei societăţi comerciale din R. Moldova

O grupare criminală, cu aria de activitate internaţională, specializată în traficul de cocaină din America de Sud în Europa prin intermediul unei societăţi comerciale din Republica Moldova, a fost destructurată în urma cooperării autorităţilor din Republica Moldova, Belgia şi Suriname.

Operaţiunea de destructurare a avut loc graţie eforturilor consolidate la efectuarea măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală  a unui grup comun de investigaţii format oamenii legii din R. Moldova în comun cu organele de drept din Republica Suriname, sub egida Europol.
 


La începutul lunii decembrie 2018, au fost efectuate percheziţii simultane în Belgia şi Republica Moldova, fiind depistate şi ridicate mijloace probatorii care demonstrează activitatea acestei grupări criminale internaţionale.
 
La începutul anului  2019, în urma unei operaţiuni speciale a forţelor de ordine din Republica Suriname, care a avut la bază informaţia obţinută în rezultatul percheziţiilor efectuate în Republica Moldova, cu privire la societatea comercială ce figurează în corespondenţă, ca fiind societatea furnizoare de orez, au fost depistate şi confiscate 2200 kg de cocaină.
 
Măsurile întreprinse până la moment de către grupul comun de investigaţii, constă în implicarea a minim 37 de persoane, dintre care 20  au fost arestate, confiscarea mijloacelor financiare şi alte bunuri estimate la aproximativ 1,5 milioane de euro, proveniţi de pe urma activităţilor criminale, sechestrarea a 12 automobile de lux.
 
Dacă vinovăţia suspecţilor va fi demonstrată, potrivit Codului penal al Republicii Moldova aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, iar potrivit Codului penal al Regatului Belgiei, pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 5 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI