Tradiţii de Bobotează: IGSU a monitorizat oamenii în preajma bazinelor acvatice
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Tradiţii de Bobotează: IGSU a monitorizat oamenii în preajma bazinelor acvatice

În ultimele 24 de ore salvatorii şi scafandrierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au asigurat securitatea cetăţenilor, în timpul scăldatului conform tradiţiei de sărbătoarea creştină “Botezul Domnului” în preajma bazinelor acvatice din R. Moldova.

În total în activităţile de prevenire a accidentelor pe apă pe parcursul zilei de ieri au fost antrenaţi peste 20 de salvatori cu şase autospeciale din cadrul instituţiei, care au monitorizat oamenii de pe  râuri şi lacuri, fiind gata să intervină, dar şi să acorde primul ajutor calificat în timpul activităţilor.

Potrivit IGSU, echipajele de intervenţie au fost solicitate pentru securitatea enoriaşilor pe malurile râurilor Prut şi Nistru, dar şi a lacurilor din raioanele Soroca, Donduşeni, Cahul, Taraclia şi UTA Găgăuzia.

Mai mult, angajaţii Inspectoratului au avertizat persoanele care au hotărât să se scufunde despre riscuri posibile, fiind menţionat faptul că intrarea în apă se realizează în grupuri mici pentru evitarea deteriorării gheţii, dar şi a cazurilor de prăbuşire. De asemenea accesul minorilor fără supravegherea părinţilor a fost interzis. Salvatorii au preîntâmpinat credincioşii că scăldatul la copca se recomandă doar persoanelor care au o condiţie fizică bună.

Măsurile de securitate şi monitorizare pe malurile bazinelor acvatice din Republica Moldova de sărbătoarea “Botezul Domnului” sunt desfăşurate de IGSU anual având drept scop securitatea oamenilor şi prevenirea situaţiilor de risc.
Similare
RECOMANDĂRI