UPDATE: Restricţii de circulaţie apărute pe teritoriul statelor vecine, din cauza traseelor înzăpezite
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE: Restricţii de circulaţie apărute pe teritoriul statelor vecine, din cauza traseelor înzăpezite

Serviciul Vamal atenţionează călătorii şi transportatorii de mărfuri şi pasageri despre restricţiile de circulaţie apărute pe teritoriul statelor vecine, din cauza traseelor înzăpezite.

UPDATE: Serviciul Vamal informează că actualmente, sunt menţinute resctricţiile de circulaţie pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal ”Albiţa” şi localitatea Huşi.

Spre direcţia Iaşi, circulaţia este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj, însă, potrivit informaţiilor din post, mulţi şoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei şi a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulaţia autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca şi Ceadîr – Lunga 2.

Depunerile de gheaţă au afectat şi circulaţia peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader ”Molovata”, activitatea căruia a fost temporar sistată.

-------------------------------


Toate punctele de trecere atât de la frontiera cu Ucraina, cât şi cu România, actualmente activează în regim normal, condiţiile meteo nu au influenţat nici într-un fel fluxul de persoane şi mijloace de transport.

Angangajaţii Poliţiei de Frontieră au fost informaţi de colegii din România precum că sunt instituite pe partea română restricţii de circulaţie pe anumite porţiuni de drum care duc spre punctul de trecere Leuşeni – Albiţa, astfel călătorii sunt rugaţi să evite pe cât este posibil deplasarea prin acest punct de trecere.

Cu toate acestea, poliţiştii de frontieră de pe ambele maluri ale Prutului vor informa participanţii la traficul transfrontalier despre starea vremii şi despre faptul că ar fi recomanadat să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat în conformitate cu condiţiile meteo, fiind instituite avertizări şi există posibilităţi ca unele portiuni de drum să fie inchise, să ţină cont şi de îndrumările altor instituţii de resort. „Noi vom monitoriaza situaţia la frontieră şi vom avea un schimb constant de informaţii cu omologii români şi ucraineni, iar în cazul apariţiei unor situaţii imprevizibile, vom veni cu informaţii adiţionale”, spun reprezentanţi Poliţiei de Frontieră.

Reamintim că din 20 decembrie 2018, poliţiştii de frontieră activează după un regim aparte, a fost suplimentat numărul inspectorilor care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire, a fost mărit numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, Poliţia de Frontieră şi-a intensificat relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administraţiei publice locale, inclusiv cu instituţiile de frontieră din ţările vecine. La fel, în cazurile în care apar întrebări cu privire la situaţia în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnaţi să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Informaţii actualizate pe pagina de facebook a IGPF.
Similare
RECOMANDĂRI