Toate întreprinderile afiliate companiei „Moldovagaz” sunt pregătite de sezonul rece
Sursa foto:https://www.moldovagaz.md/ Vizualizari:

Toate întreprinderile afiliate companiei „Moldovagaz” sunt pregătite de sezonul rece

Toate întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz”, a menţionat Vadim Ceban sunt în totalitate pregătite pentru funcţionare în regim normal în perioada toamnă-iarnă 2019-2020, astfel că vor asigura fiabilitatea, siguranţa şi funcţionarea neîntreruptă a sistemului de gaze naturale. Despre asta a dta asigurări chiar preşedintele Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz” Vadim Ceban.

În cadrul unei şedinţe guvernamentale a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova, Vadim Ceban a comunicat că în scurt timp va semna Acordul care va prelungi termenul contractelor de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova şi de tranzit al gazelor naturale prin teritoriul ţării noastre în direcţia ţărilor din regiunea Balcanilor, începând cu 01 ianuarie 2020.

În cadrul tuturor întreprinderilor au fost verificate şi deservite echipamentele electrice, anti-incendiare, s-a efectuat revizia sistemelor de încălzire a cazangeriilor individuale. Vehiculele şi mecanismele specializate pentru îndeplinirea lucrărilor de deservire a sistemului de gaze sunt pregătite pentru funcţionare în perioada de toamnă-iarnă 2019-2020.

A fost creată şi o rezervă de resurse şi echipamente pentru intervenţia operativă în caz de eventuale incidente, accidente, avarii.  Au fost inspectate cu ajutorul aparatelor de identificare a scurgerilor de gaze 1544,7 km de conducte magistrale şi branşamente, pe 5 sectoare ale gazoductelor magistrale au fost efectuate lucrări de reparare a conductelor; au fost reparate 2264 m.l. de straturi de protecţie (izolare).

În cadrul tuturor celor 81 de staţii de predare a gazelor s-a efectuat deservirea şi revizia tehnică a utilajului de reglare, controlul şi reglarea punctelor de control şi de măsurare. La staţiile de compresoare au fost efectuate lucrări reglementate de deservire a utilajului de bază şi celui aferent.

Similare
RECOMANDĂRI