Toate instituţiile medico-sanitare din ţară vor fi evaluate la componenta managementului deşeurilor medicale
Sursa foto:Oficial.md Vizualizari:

Toate instituţiile medico-sanitare din ţară vor fi evaluate la componenta managementului deşeurilor medicale

În perioada 12-20 octombrie, toate instituţiile medico-sanitare din ţară vor fi evaluate la componenta managementului deşeurilor medicale, iar rezultatele vor fi discutate la şedinţa Colegiului Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Verificările s-au dispus după un reportaj televizat în care s-a prezentat situaţia Spitalului Raional Anenii Noi, care aruncă deşeuri medicale într-un bloc ruinat al instituţiei, spre care există acces liber, deşi, conform legii, deşeurile medicale se distrug, scrie IPN.

Într-un comunicat de presă, ministerul menţionează că s-a autosesizat pe cazul managementului incorect pe care l-au admis conducătorii spitalului raional şi Punctului de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească din oraşul Anenii Noi. Angajaţii ministerului au constatat că pe teritoriul acestor două instituţii se află două blocuri ruinate, care cândva au fost parte componentă a Spitalului raional Anenii Noi, dar care la moment nu mai sunt utilizate. Din aceste două blocuri, unul se află în gestiunea spitalului raional, iar cel de-al doilea este la evidenţa Primăriei Anenii Noi. Deşeurile stocate sunt nu numai de provenienţă medicală, dar şi menajere, acumulate de mai mult timp.

Potrivit legii privind deşeurile, una din funcţiile de bază ale conducătorilor instituţiilor medico-sanitare este asigurarea unui management eficient al gestionării deşeurilor provenite din asistenţa medicală. Acest lucru nu a fost asigurat de conducătorii instituţiilor medicale din Anenii Noi, chiar dacă au contract de evacuare a deşeurilor cu un agent economic care prestează acest serviciu.

Similare