Toate grădiniţele din Chişinău au fost conectate la agentul termic. Când vor avea căldură celelalte instituţii de învăţământ
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Toate grădiniţele din Chişinău au fost conectate la agentul termic. Când vor avea căldură celelalte instituţii de învăţământ

Cele 127 de grădiniţe din Chişinău au fost conectate la căldură, transmite MOLDPRES. Anunţul a fost făcut de şeful interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Adrian Pavaloi, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipalităţii.

„Cele 127 de grădiniţe din oraş au fost conectate la căldură. Din cele 27 de grădiniţe din suburbii, doar zece au fost conectate”, a precizat Pavaloi. În acelaşi timp, funcţionarul a spus că doar 32 de instituţii de învăţământ secundar, din cele 107 existente în oraş, au fost conectate la agentul termic.

„Experienţa anilor trecuţi arată că directorii instituţiilor şcolare vor solicita conectarea la agentul termic după vacanţa de toamnă”, a specificat Pavaloi. Potrivit acestuia, din cele 131 de instituţii municipale de învăţământ, 108 funcţionează cu prezenţa fizică a elevilor şi cadrelor didactice în clase, celelalte activând în baza modelului mixt, cu un total de 3310 de elevi din 366 de clase care învaţă online.

Făcând o statistică a îmbolnăvirilor de coronavirus înregistrate în instituţiile municipale de învăţământ, Pavaloi a spus că sunt 152 de cazuri noi. „112 cazuri noi la elevi şi 40 la cadre didactice”, a specificat funcţionarul.

Similare
RECOMANDĂRI