Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tinerii din Republica Moldova doresc să se implice în luarea deciziilor

Vocea tinerilor ar conta, dacă ar avea şanse să se implice în luarea deciziilor. Cel puţin asta cred cei care au participat astăzi la Conferinţa Naţională privind politicile şi serviciile de tineret. Principala problemă rămâne lipsa locurilor de muncă şi oportunităţile de dezvoltare încă limitate. De provocări mari au parte, în special, tinerii cu dizabilităţi. Autorităţile promit că vor investi mai mult în Centrele de Tineret.

Deşi reprezintă 30 la sută din populaţia Republicii Moldova, tinerii nu îşi pot valorifica pe deplin potenţialul. Centrele de tineret nu sunt suficient de vizibile şi dotate. Participarea civică şi socială a tinerilor este scăzută şi din cauză că autorităţile nu le alocă suficiente resurse. Sunt însă tineri curajoşi care îşi unesc forţele şi îi ajută pe semenii din comunitate.

Cel mai greu le este tinerilor cu dizabilităţi. Iuliana Tabacari a avut mai mult noroc şi şi-a găsit un loc de muncă. Pare însă neputincioasă atunci când trebuie să meargă la medic sau la o banală plimbare.

Autorităţile promit că vor dezvolta mai multe servicii pentru tineri şi se bazează pe sprijinul partenerilor externi.

Statistica este însă îngrijorătoare. Fiecare al patrulea tânăr din Republica Moldova este plecat peste hotare, în căutare de lucru.
Similare
RECOMANDĂRI