Timp de două ore, prin două puncte de trecere a frontierei, s-a circulat cu dificultate
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Timp de două ore, prin două puncte de trecere a frontierei, s-a circulat cu dificultate

În această dimineaţă, începând cu ora 07:00 şi pe parcursul a două ore, prin două puncte de trecere a frontierei, Vulcăneşti şi Mirnoe, s-a circulat cu dificultate, timpii de aşteptare depăşeau 30 de minute. La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal.

Pe parcursul a 24 de ore, au fost înregistrate mai multe acţiuni ilegale:
- 17 încălcări ale regimului zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere;
- o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
- un caz de trafic ilicit de bunuri;
- trei cetăţeni străini au depăşit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- trei conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor şi de exploatare a vehiculelor;
- două persoane aflate în conflict cu legea şi un mijloc de transport pus la consemn au fost reţinute ca urmare a schimbului de informaţii cu instituţiile de drept naţionale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 66 555 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 36 670 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 40 826 au fost cel al cetăţenilor din R. Moldova.  Totodată, au fost înregistrate 15 635 traversări ale automobilelor, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a maşinilor înmatriculate în R. Moldova - 8 170 treceri.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: PTF Leuşeni cu 12 063 traversări persoane, PTF Aeroportul Internaţional Chişinău – cu 8 043 traversări persoane, PTF Otaci – cu 7 113 traversări persoane, PTF Sculeni – cu 6 519 traversări persoane şi PTF Giurgiuleşti-Galaţi – cu 4 204 traversări persoane, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI