Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Testarea Covid-19 poate fi făcută şi în ambulanţe

Testarea Covid-19 poate fi făcută şi în ambulanţe. Serviciul de asistenţă medicală urgentă a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS CoV-2. Specialişti susţin că prin confirmarea mai rapidă a diagnosticului pot contribui la reducerea cazurilor grave, a deceselor sau a complicaţiilor cauzate de COVID-19,.

Testarea pacienţilor în ambulanţe a început de pe 7 septembrie.

VIORICA PETCOV şef Staţie de Urgenţă, sectorul Rîşcani: Noi am dotat toate echipele, în subordinea staţiunii sunt 8 echipe, 7 propriu-zise în  7 propriu-zise în incinta staţiunii şi una în orăşelul Cricova.. Câte 10 teste, adică au primit tot setul, în set este testul propriu-zis eprubeta cu reactiv”.

Echipele au fost instruite pentru a putea face testele în timp util.

LIUBA MAXIM reporter TVR MOLDOVA: „Testarea se face destul de rapid, astfel că în aproximativ 5-8 minute aflaţi dacă sunteţi sau nu infectat cu covid, în cazul meu rezultatul a fost negativ”.

Dotarea ambulanţelor cu teste antigen face munca mai uşoară specialiştilor iar rezultatele sunt sigure.

VIORICA PETCOV şef Staţie de Urgenţă, sectorul  Rîşcani: „Este mai eficient, mai eficient din considerentul că făcând testul noi deja ştim, noi ne pornim spre centrul covid sau putem să-l lăsam acasa pentru o spitalizare la recomandarea medicului de familie”.

La sfârşitul săptămânii trecute, România a donat Republicii Moldova un lot de 100 de mii de teste rapide antigen COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI