Termenul limită pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare a fost extins
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Termenul limită pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare a fost extins

Serviciul Fiscal de Stat a extins termenul limită pentru doritorii de a beneficia de reducere pentru impozitul pe bunurile imobiliare. Potrivit instituţiei, persoanele care vor achita integral impozitul pe bunurile imobiliare şi/sau impozitul funciar până la data de 2 iulie 2018, beneficiază de dreptul la o reducere în mărime de 15% din suma impozitului calculat pentru anul curent.

Termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele care doresc să beneficieze de reducere de 15%, a fost extins pentru că, în acest an, data de 30 iunie, când e termenul limită, este zi de odihnă.

Dacă contribuabilii nu vor profita de acest drept, impozitul pe bunurile imobiliare şi/sau impozitul funciar urmează a fi achitat în părţi egale nu mai târziu de 15 august şi 15 octombrie anul curent.

Acest tip de impozit poate fi achitat şi on-line. Persoanele care deţin semnătură electronică pot genera avizul de plată, dar şi achita imediat acest tip de impozit prin intermediul www.servicii.fisc.md. Persoanele care nu deţin semnătură electronică, dar care au recepţionat avizul de plată pot achita impozitul pe bunurile imobiliare prin intermediul sistemului guvernamental de plăţi electronice www.mpay.md.

Similare