Terenurile sportive renovate vor fi supravegheate video
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Terenurile sportive renovate vor fi supravegheate video

Pe parcursul ultimilor doi ani, zece terenuri sportive din curţile de bloc din capitală au fost renovate. Municipalitatea a alocat aproape opt milioane de lei pentru aceste lucrări. Pentru a evita vandalizarea terenurilor renovate, în scurt timp urmează a fi instalate sisteme de supraveghere video.

Şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că pe parcursul anului 2018 şi pe parcursul anului curent au fost renovate câte trei terenuri în sectorul Botanica şi în sectorul Râşcani. Două terenuri au fost renovate în sectorul Ciocana şi câte unul la Buiucani şi la Centru.

Bugetele diferă în funcţie de suprafaţă, dar şi de lucrările efectuate. De exemplu, pentru renovarea terenului sportiv din strada Academiei s-au cheltuit peste 852 de mii de lei. A fost întinsă iarbă artificială. A fost montat gardul, porţi pentru minifotbal, felinare şi au fost amenajate trotuarele. În alte cazuri, costurile lucrărilor au depăşit şi un milion de lei.

În prezent sunt modernizate alte două terenuri pe bulevardul Grigore Vieru, 26  şi strada Cetatea Albă, 5. Conform contractului, lucrările urmează să se încheie până la sfârşitul lunii. Adresele la care vor fi efectuate lucrări în anul viitor urmează să a fi stabilite după consultarea cetăţenilor.

Potrivit datelor DGLCA, în curţile de bloc din capitală sunt în jur de 90 de stadioane de fotbal sau baschet. Ion Burdiumov a menţionat că actualmente se lucrează la regulamentul de organizare şi funcţionare a acestor terenuri.

Similare
RECOMANDĂRI