Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Televiziunea Română va participa la concursul pentru obţinerea unei frecvenţe naţionale pentru postul TVR MOLDOVA

Televiziunea Română va participa la concursul pentru obţinerea unei frecvenţe naţionale pentru postul TVR Moldova. Frecvenţa a fost retrasă în mod abuziv în anul 2007, iar acum Societatea Română de Televiziune va depune dosarul de înscriere la concursul organizat de Consiliul Audiovizualului. Demersul este unul justificat de faptul că toţi cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să vizioneze programele TVR Moldova, care promovează adevăratele valori româneşti şi europene.

Aşa cum a anunţat încă din luna septembrie, Societatea Română de Televiziune va face toate demersurile oficiale şi legale pentru recuperarea frecvenţei naţionale de emisie retrase abuziv în 2007.

„Televiziunea publică din România, în mod normal, nu ar trebui să participe la concurs, dar o săo facem. O să facem toate diligenţele oficiale şi legale de a obţine această licenţă, această frecvenţă, pentru că nu e vorba de orgoliul nostru, de o reparaţie morală neapărat, deşi ar trebui să fie, pentru că această frecvenţă ne-a fost luată în mod abuziv în 2007 şi iată, acum este scoasă la concurs, ci de faptul că telespectatorii din Republica Moldova merită pe deplin programele produse de colegii de la TVR Moldova. Sunt programe extrem de bine documentate, sunt programe realizate la un standard de professionalism de care suntem extrem de mândri, sunt programe care informează obiectiv, echidistant şi răspund aşteptărilor publicului din Republica Moldova”, a declarat Doina Gradea, preşedinte, director general al Societăţii Române de Televiziune.

La concursul anunţat de Consiliul Audiovizualului au dreptul să participe toţi furnizorii de servicii media aflaţi în jurisdicţia Republicii Moldova. Conform procedurii, Consiliul Audiovizualului publică data concursului în Monitorul Oficial, apoi, în decurs de 30 de zile, concurenţii pot depune dosarele de participare. Ulterior, în timp de 20 de zile, Consiliul face bilanţul concursului iar rezultatele vor fi dezbătute într-o şedinţă publică.

„Conform avizului Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Consiliul Audiovizualului, în regim de urgenţă, a anunţat la data de 8 noiembrie 2019 concursul pentru suplinirea capacităţilor acestor două reţele statele, este vorba de reţeaua statală nr 2 şi 3. TVR MOLDOVA ştiu că are intenţia de a participa pentru a deveni câştigător pe una din reţelele acestea statale. Consiliul Audiovizualului va opta pentru acei furnizori de servicii media care au disponibilitate financiară, de cei care au un produs autohton bine echilibrat”, a spus Lidia Viziru, membru al Consiliului Audiovizualului.

Societatea Română de Televiziune şi-a reluat emisia în Republica Moldova în anul 2013. Atunci a fost semnat Acordul de soluţionare amiabilă a cauzei Societăţii Române de Televiziune împotriva Republicii Moldova, depusă la CEDO în 2008. În 2007, frecvenţa de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost alocată postului de televiziune 2 Plus.

 
Similare
RECOMANDĂRI