Televiziunea este cea mai importantă şi de încredere sursă de informare pentru cetăţenii Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Televiziunea este cea mai importantă şi de încredere sursă de informare pentru cetăţenii Republicii Moldova

Pentru 70,7% dintre cetăţenii Republicii Moldova, televiziunea este cea mai importantă sursă de informare, arată Barometrul Opiniei Publice, ediţia din noiembrie 2018, prezentat marţi, 4 decembrie, de Institutul de Politici Publice. Clasamentul este completat de internet şi posturile de radio.

Cât prevestea încrederea în sursele de informare, televiziunea ocupă şi aici întâietate, cu 35,4%. Principalul post TV din ţară de unde se informează oamenii este Prime TV – 58,7% din respondenţi. 35,3% din cei intervievaţi se uită mai întâi de toate la postul naţional de televiziune Moldova 1. Topul trei este completat de Jurnal TV, la care se uită mai întâi de toate 25,7% din respondenţi. În ordine descrescătoare urmează: RTR Moldova (24,6%), NTV (22,1%), Publika TV (20,3%), Pro TV (18,1%).

Întrebaţi din ce surse, de obicei, primesc informaţia despre evenimentele care au loc în ţară şi în lumea întreagă, 53,6% din respondenţi au indicat emisiunile televiziunilor moldoveneşti şi radioul. Din emisiunile televiziunii ruseşti şi de la radio se informează 28,6%, iar 19% primesc informaţia din noutăţile de pe site-urile informaţionale din internet.

Sondajul a fost efectuat în perioada 9-23 noiembrie, pe eşantion de 1115 persoane din 82 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu excepţia regiunii transnistrene. Eroarea maximă este +/- 3%.
Similare
RECOMANDĂRI