Taximetrişti din Bălţi, depistaţi în stare de ebrietate avansată la volan. Pasagerii sunt îndemnaţi să nu tolereze astfel de cazuri
Sursa foto:INP Vizualizari:

Taximetrişti din Bălţi, depistaţi în stare de ebrietate avansată la volan. Pasagerii sunt îndemnaţi să nu tolereze astfel de cazuri

Ofiţerii de patrulare ai Regimentului Nord al INP au depistat trei conducători ai serviciului de taxi în stare de ebrietate avansată în trafic. Inspectoratul Naţional de Patrulare vine cu un apel către cetăţeni să nu tolereze asemenea încălcări grave.

Un caz a avut loc aseară, în jurul orei 18:00. Poliţiştii de patrulare din Bălţi au fost informaţi prin intermediul serviciului 112, că un taximetrist conduce o Dacia Logan agresiv, nu respectă regulile de circulaţie şi posibil ar fi în stare de ebrietate. Inspectorii au identificat şi stopat imediat unitatea de transport. Conducătorul auto, un bărbat din Bălţi, în vârstă de 50 de ani, reacţiona neadecvat, iar după ce a fost stopat de oamenii legii acesta a încercat să fugă. Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că şoferul avea în aerul expirat 1,23 mg/l.

Un alt caz a avut loc luni, aproape de miezul nopţii, pe strada Sciusev din Bălţi, când un alt taximetrist conducea neadecvat, tot o Dacia Logan. Având semnalul de avariere pornit, poliţiştii l-au stopat pentru a vedea dacă unitatea de transport şi şoferul sunt în regulă. Dar imediat s-a simţit miros puternic de alcool. Aparatul Drager a confirmat starea de ebrietate a bărbatului de 42 de ani, originar din Bălţi. Gradul de alcoolemie al acestuia era de 0, 77 mg/l.

Iar cel de-al treilea caz a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 6:00. Poliţiştii au fost sesizaţi de locatarii unui bloc de locuit că pe str. Bulgară din Bălţi circulă necorespunzător un taxi. Automobilul de marcă Toyota Prius a fost imediat stopat. Bărbatul de 40 de ani care îl conducea efectua manevre periculoase, motiv pentru care a fost stopat. Aparatul alcoolscopic a arătat şi în cazul acestuia un grad avansat de alcoolemie- 0, 79 mg/l.

Dacă sunt în calitate de pasageri, se află la volanul altei maşini sau în calitate de pietoni să informeze imediat oamenii legii dacă observă devieri de la regulamentul circulaţiei rutiere.

Dacă sunteţi în maşina de taxi şi simţiţi miros de alcool, observaţi că şoferul conduce neadecvat sau cu viteză, nu cedează trecerea pietonilor; vă rugăm să nu continuaţi deplasarea. Solicitaţi imediat oprirea unităţii de transport, coborâţi şi apelaţi numărul unic 112 sau la cel mai apropiat poliţist.

Similare
RECOMANDĂRI