Târgul de Cariere: Sute de candidaţi, interesaţi de oportunităţile de angajare în cadrul Serviciului Vamal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Târgul de Cariere: Sute de candidaţi, interesaţi de oportunităţile de angajare în cadrul Serviciului Vamal

Serviciul Vamal şi-a expus ofertele de angajare în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Târgului de Cariere, desfăşurat la Palatul Naţional ”Nicolae Sulac”, în perioada 12-13 aprilie. Cele două zile ale evenimentului au adunat la standul Serviciului Vamal sute de persoane dornice să afle mai multe despre condiţiile de angajare în cadrul autorităţii vamale.

Responsabilii de la management personal le-au vorbit celor interesaţi despre concursurile publice de angajare aflate în desfăşurare şi i-au îndemnat să se aboneze la noutăţile de pe pagina web a instituţiei pentru a fi la curent cu anunţurile ulterioare.

Amintim că, conform Legii privind Serviciului Vamal, care a intrat în vigoare la 2 iunie 2018, toate angajările în cadrul instituţiei se efectuează în bază de concurs.

În acelaşi timp, datele deţinute arată o sporire semnificativă a interesului pentru o carieră în vamă. Şi asta deoarece, pentru majoritatea funcţiilor scoase la concurs sunt depuse, în medie, cel puţin trei dosare.

La fel, a crescut şi motivaţia angajaţilor, care, actualmente, beneficiază de salarii mult mai competitive decât în anii precedenţi. Prin urmare, în anul 2019, instituţia înregistrează o cotă a fluctuaţiei de personal de doar 1,2%, comparativ cu 15%, atestată în 2016.

Similare
RECOMANDĂRI