Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Tânăr reţinut şi cercetat penal de poliţişti pentru furt din locuinţă. Riscă până la patru ani de închisoare

În urma măsurilor de investigaţie, oamenii legii au reţinut un tânăr de 27 ani, locuitor a capitalei, fiind bănuit de comiterea unui furt din locuinţă.

Poliţiştii au fost alertaţi la finele lunii noiembrie 2019, de către proprietarul locuinţei, comunicând că din locuinţă i-au fost sustrase trei scurte. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. În urma cercetării la faţa locului poliţiştii au stabilit că făptaşul a pătruns în antreul casei de unde din cuier a sustras scurtele. Prejudiciul estimat constituie 7 800 lei. Acţiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală. În urma măsurilor făptaşul a fost reţinut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. Tânărul şi-a recunoscut vina, totodată comunicând că în momentul comiterii furtului era în stare de ebrietate. Este de menţionat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI