Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

STUDIU: Cei care subestimează gravitatea pandemiei sunt, în general, persoane cu vârsta de până la 44 de ani

Avem motive de îngrijorare. Covid-19 a ucis aproape 13 mii de oameni în toată lumea iar la Chişinău a fost înregistrat deja primul deces. Cu toate acestea, mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova subestimează gravitatea bolii. Potrivit unui studiu sondaj realizat de CBS-AXA, peste 52% dintre cetăţeni consideră că pandemia de COVID-19 este o ameninţare exagerată. Doar 41% dintre cei chestionaţi sunt îngrijoraţi.

Potrivit studiului socilologic, cei care subestimează gravitatea pandemiei sunt, în general, tinerii cu vârsta de până la 44 de ani. Vârstnicii privesc această criză globală cu mai multă îngrijorare. (IN CARTON 1) Astfel, peste 41 la sută dintre respondenţi susţin că nu sunt îngrijoraţi de pandemie, în timp ce 34,8% sunt îngrijoraţi, iar 23,8% sunt alarmaţi. Şi în acest caz, tinerii sunt cei care privesc cu mai puţină îngrijorare riscul de contaminare.

SUNTEŢI ÎNGRIJORAŢI CĂ NOUL VIRUS V-AR PUTEA INFECTA?

Nu sunt îngrijorat: 41 %
Sunt îngrijorat: 34,8%
Sunt foarte îngrijorat: 23,8 %


Întrebaţi ce cred despre măsurile întreprinse de autorităţile Republicii Moldova în legătură (IN CARTON 2) cu virusul COVID-19, 58,6 la sută au răspuns că măsurile au fost corecte. În timp ce 32,5% dintre cetăţeni nu sunt de acord cu acţiunile întreprinse de guvernanţi.  (OUT CARTON)

AUTORITĂŢILE AU ÎNTREPRINS MĂSURI ADECVATE ÎN LEGĂTURĂ CU COVID-19?
Da: 58,6 %
Nu: 32,5%
Nu ştiu: 8,9 %


La sondaj au participat 502 persoane cu vârsta de peste 18 ani, din 13 regiuni geografice ale Republicii Moldova. Sondajul a fost realizat la telefon, iar marja de eroare este de plus-minus 4,4 la sută.
 
Similare
RECOMANDĂRI