Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Staţiile de aşteptare din satul Mândreşti, raionul Teleneşti, au fost pictate de un grup de elevi şi profesori

Staţiile de aşteptare din satul Mândreşti, raionul Teleneşti, au prins culoare. Au fost pictate de un grup de elevi şi profesori ai Şcolii de Artă. Fiecare staţie este diferită de cealaltă şi sunt înfrumuseţate cu desenele elevilor, câştigători ai concursului "Pictează-ţi staţia".

La această staţie lucrează cot la cot elevii şi profesorii. Este o atmosferă prietenească şi pe toţi îi uneşte dorinţa de a face un lucru frumos pentru comunitatea lor.

DANIELA CAPRIAN, elevă: „Fac doi copii care se pregătesc la şcoală. Eu pictez pe pietre. Este uşor. După ce vor fi terminate vor fi aşezate aici”.

SVETLANA CAPRIAN, directorul Şcolii de Arte, Teleneşti: „Mă simt bine pentru că lucrăm împreună cu copiii. O experienţă. Noi îi descoperim şi transimtem mai departe”.

Staţia este pictată în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Obştească "EcoVisio", care a şi oferit materialele necesare. Desenele sunt reproduceri ale lucrărilor elevilor, câştigători ai Concursului "Pictează-şi staţia". În staţia Mândreşti, este lucrarea Alexandrinei Andrei, de 14 ani. Tânăra artistă s-a inspirat din natură şi arta populară.

ALEXANDRINA ANDRES, elevă: „Din copac curge râu, dătător de viaţă, cărţile din copac, cărţile sunt o tradiţie”.

Localnicii au încurajat acţiunea elevilor şi profesorilor voluntari.

ECATERINA DÂNGA, profesoară: „Am primit mare plăcere că am lucrat şi contează ca mulţi au trecut pe aici şi cu laude, şi încurajări. Ne-au servit cu îngheţată, cu dulciuri, lumea este receptivă la ce facem.”.

OXANA GUZUN, primar, loc. Mândreşti, Teleneşti: „E o motivaţie a frumosului ca să fie făcută sută la sută voluntariat. După finalizarea picturii, primăria va amenaja cu scaune, panou informativ şi urne de gunoi”.

Foarte interesant şi de implicat mai mult copii. Aşa sunt învăţaţi să protejeze ce au în comunitate. 00.10

Această este una din cele 5 staţii de aşteptare amenajate. Alte două sunt în satul Mândreşti, iar două în oraşul Teleneşti.
Similare
RECOMANDĂRI