Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Stare de alertă în acestă dimineaţă la Preşedinţie. Maia Sandu şi toţi angajaţii au fost evacuaţi din clădire

Stare de alertă în acestă dimineaţă la Preşedinţie. Maia Sandu şi toţi angajaţii au fost evacuaţi din clădire din cauza unui bărbat aflat de 30 de ani în evidenţa psihiatrilor. Acesta a sunat la 112 şi a anunţat că este o bombă în sediul preşedinţiei. Zona a fost securizată şi după verificările atente ale geniştilor s-a stabilit că alarma a fost falsă.

Toţi angajaţii Preşedinţiei Republicii Moldova au fost nevoiţi să-şi părăsească locurile de muncă şi să iasă afară din clădire. Serviciul de Urgenţă a fost anunţat despre prezenţa unui bombe.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: "Imediat după apelul telefonic, poliţia a îngrădit accesul în zonă. Angajaţii Preşedinţiei au fost rugaţi să părăsescă clădirea şi acum câteva minute am surprins momentul în care geniştii cu un câine au intrat să verifice sediul Preşedinţiei."

Din motive de Securitate, traficul în zonă a fost întrerupt. Pietonii au fost nevoiţi şi ei să ocolească. În urma verificărilor, serviciile specializate au stabilit că nu există niciun pericol şi angajaţilor li s-a permis să revină la muncă. Poliţia a stabilit că alarmă este falsă, iar apelul telefonic care a pus pe jar importante forte de ordine si Securitate a fost făcut de un bărbat din Chişinău, bolnav psihic.

NATALIA STATI, ofiţer de presă, Direcţia Poliţie, Chişinău: "Apelul a fost efectuat la ora 10:20 de către un bărbat care a comunicat că are unele informaţii despre faptul că un bărbat confecţionează acasă bombe şi că presupune că ar urma să o plaseze în incinta Preşedinţiei".

Poliţia spune că bărbatul a mai făcut astfel de apeluri false şi a fost prins de fiecare data. Conform procedurilor, autorităţile au inceput o anchetă.
 
Similare
RECOMANDĂRI