Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spectacolele din Chişinău, anulate din cauza restricţiilor anti COVID-19

Noile restrictii impuse de Agenţia Naţională de Sănătate Publică pot duce la anularea mai multor concerte ale unor artişti din România sau Republica Moldova. Spectacolele sunt programate la sfârşitul săptămânii la Teatrul Verde din Chişinău dar organizatorii spun că deciziile autoritatilor sunt greu de indeplinit într-un timp atât de scurt. Directorul Palatului Naţional "Nicolae Sulac" spune că se va conforma noilor reguli doar pentru a nu inchide institutia de cultură.

Organizatorii concertelor spun o decizie va fi luată mâine. Pe de altă parte, directorul Palatului Naţional recunoaşte că mai bine respectă regulile acum decât să renunţe mai târziu la spectacole.

ANDREI LOCOMAN directorul Palatului Naţional "Nicolae Sulac": „Nu am avut  programate concerte, nu am avem situaţii neplăcute, dar implimentând în luna septembrie, din 25 avem spectacole la circul din Chişinău, Din luna octombrie vor porni concertele aici la Palatul Naţional şi atunci ca urmare a acestor acţiuni vom vedea, am greşit sau nu am greşit. Nu este o decizie pentru că aşa se vrea, aşa se întâmplă situaţia pandemică riscă să fie pierdută de sub control, a se împotmoli sistemul medical şi atunci iarăşi vom sta închiţi, e mai bine aşa?”

Directorii de teatre spun că spectatorii nevaccinati ar trebuie să plătească pentru bilet dar şi pentru testul COVID-19. Certificatul de vaccinare, care se obtine gratuit, testul negativ PCR sau antigen şi certificatul care demonstrează că aţi fost bolnav de coronavirus în ultimile 90 de zile, au devenit un fel de card de acces la evenimentele publice. Restricţiile vor fi valabile până pe 30 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI