Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şoferii prinşi în stare de ebrietate avansată vor munci neremunerat în folosul comunităţii

Măsuri extreme luate de autorităţi pentru a-i dezvaţă pe şoferi să mai urce băuţi sau drogaţi la volan. Aceştia vor rămâne fără permis şi ar putea ajunge să muncească în folosul comunităţii ... la morgă sau la cimitir. Guvernul a decis că amenzile erau o măsură prea blanda pentru a stopa acest periculos fenomen.

Conducătorii auto care au fost prinşi în stare avansată de ebrietate alcoolică sau sub influenţa stupefiantelor au acum de ales între a face închisoare sau a munci neremunerat în folosul comunităţii, la Spitalul de Urgenţă, la morgă, sau la cimitir.

Psihologii spun că aceste metode sunt eficiente şi pot convinge şoferii să renunţe la consumul de alcool sau droguri atunci când urcă la volan.

Legea de modificare a articolului din Codul Penal referitor la şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan a intrat în vigoare pe 14 decembrie, anul trecut. A fost exclusă amenda, iar cei care comit această infracţiune sunt obligaţi să muncească până la 240 de ore în folosul comunităţii.

Patru ore de muncă neremunerată echivalează cu o zi de închisoare, astfel că, dacă nu vor să muncească, cei aflaţi în această situaţie pot sta în închisoare până la 60 de zile.
Similare
RECOMANDĂRI