Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şoferii prinşi băuţi la volan vor face din nou şcoala auto

Şoferii prinşi beţi la volan vor ajunge direct pe băncile şcolii auto şi vor susţine, din nou, examenele teoretice şi practice. În schimb, vor scăpa de amenzile usturătoare. Sunt noile prevederi ale codului rutier care au fost votate de Parlament şi au fost astăzi explicate de responsabilii Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Parlamentul a impus o nouă regulă de anulare a dreptului de a conduce mijloacele de transport. Dacă până acum permisul era ridicat pentru o perioadă de la trei până la cinci ani şi apoi era returnat fără probleme, de acum şoferii vor trebui să demonstreze că merită să obţină din nou dreptul de a conduce.
 
Şi doar după asta şoferul va putea urca din nou la volan cu actele în regulă. Totodată, autorităţile anunţă că s-a renunţat la pedeapsa sub formă de amendă. Astfel, a rămas doar munca neremunerată şi ridicarea permisului de conducere. În plus, s-a renunţat şi la prevederea de a oferi conducătorul ui auto prins în stare de ebrietate un permis provizoriu valabil pe perioada examinării cazului în instanţa de judecată.
 
Iar dacă veţi îndrăzni să nu opriţi la semnul agentului de circulaţie, atunci să ştiţi că sancţiunile sunt asemănătoare cu cele pentru conducerea maşinii în stare de ebrietate. Poliţia anunţă că vor instala mai multe filtre şi vor organiza mai des raziile „Nopţile Albe” şi „Zero Grade”. Între timp, se face apel către cetăţeni să sesize oamenii legii atunci când văd persoane care se urcă la volan în stare de ebrietate sau sunt sub influenţa drogurilor.
 
De cele mai multe ori, cauzele principale ale accidentelor rutiere sunt depăşirea limitei de viteză, conducerea în stare de ebrietate, starea de oboseală sau chiar adormirea la volan. Schimbările la legislaţie au fost votate de Parlament pe data de 19 iulie.
Similare
RECOMANDĂRI