Şoferii nu vor mai putea parca neregulamentar în centrul Chişinăului. Pe bd. Ştefan cel Mare au fost montaţi piloni
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Şoferii nu vor mai putea parca neregulamentar în centrul Chişinăului. Pe bd. Ştefan cel Mare au fost montaţi piloni

În zona centrală a Chişinăului au fost instalaţi piloni de delimitare a accesului pe trotuare. Primele 76 de unităţi au fost montate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul str. Vlaicu Pârcălab - str. Mihai Eminescu.

Măsura respectivă a fost luată de autorităţile administraţiei publice locale din Chişinău, în scopul evitării parcării automobilelor pe trotuare, pentru asigurarea accesului liber al pietonilor şi al bicicliştilor pe spaţiile special amenajate. La intersecţiile străzilor şi în zona trecerilor pietonale, pilonii vor fi mai înalţi, de 1,1 metri şi prevăzuţi cu vârfuri reflectorizante.  

Lucrările de montare a pilonilor de delimitare a accesului pe trotuare sunt coordonate de Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie. Îngrădiri de acest fel vor fi instalate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri.

În total vor fi montaţi peste 5 mii de piloni, iar cheltuielile în acest scop - 5,2 milioane lei, sunt acoperite din sursele bugetului municipal.

Similare
RECOMANDĂRI