Şoferul care a accidentat mortal un pieton, la Cahul, a fost trimis după gratii. Avea permisul suspendat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şoferul care a accidentat mortal un pieton, la Cahul, a fost trimis după gratii. Avea permisul suspendat

Curtea Supremă de Justiţie a emis sentinţa de condamnare pentru un termen de patru ani, a şoferului unui Ford Mondeo, care a accidentat mortal un pieton, după ce a ignorat interdicţia judecătorească de a conduce mijloace de transport timp de doi ani.

Interdicţia i-a fost stabilită pentru comiterea unui accident rutier în trecut, însă după doar două luni de la stabilirea ei, şoferul a tamponat un pieton care traversa strada, ceea ce a dus la decesul victimei.

Iniţial, Judecătoria Cahul l-a condamnat pe şofer la ispăşirea pedepsei cu închisoare pe un termen de doi ani şi jumătate, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un  termen de trei ani. Acesta, însă, nu a fost de acord cu sentinţa şi a obţinut la Curtea de Apel Cahul o condamnare cu suspendare pentru un termen de patru ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de trei ani.

Procurorii, însă, au atacat hotărârea Curţii de Apel Cahul în faţa Curţii Supreme de Justiţie. După ce a admis contestarea procurorilor, Curtea Supremă de Justiţie l-a condamnat pe şofer definitiv la ispăşirea pedepsei reale cu închisoarea, pentru un termen de patru ani, în penitenciar. De asemenea, aceasta a menţinut hotărârea Curţii de Apel Cahul, în partea care ţine de privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani.
Similare
RECOMANDĂRI