Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Societatea de Pediatrie din Republica Moldova a organizat un seminar despre bolile infecţioase la copii

Într-o perioadă în care bolile copilăriei dau mari bătai de cap, atât autorităţilor sanitare, cât şi părinţilor, medicii încearcă, pe toate căile, să limiteze răspândirea viruşilor. Iar una dintre armele pe care le au la dispoziţie este informarea. Societatea de Pediatrie din Republica Moldova a organizat un seminar pentru medicii de familie, dar şi pentru infecţionişti şi neonatologi, pentru a-i ajuta să pună cât mai rapid diagnosticul corect. Specialiştii au vorbit şi despre rujeolă, boală care a pus stăpânire pe Europa.

Din păcate, foarte multe dintre bolile copilăriei sunt contagioase chiar înainte de apariţia simptomelor. Din fericire, cele mai multe dintre ele pot fi prevenite prin informare şi prin vaccinare.
 
De la începutul anului, în Republica Moldova au fost înregistrate 20 de cazuri de rujeolă. 13 dintre pacienţi au luat virusul în ţările vecine. Ieri, la o grădiniţă din Chişinău zece copii au fost diagnosticaţi cu scarlatină. Deşi, situaţia nu este alarmantă, specialiştii spun că părinţii ar trebui să conştientizeze pericolele şi să ceară, la timp, ajutorul unui medic.
 
Medicii îndeamnă părinţii să nu administreze tratamente celor mici fără sfatul medicului.
 
Specialiştii recomandă cetăţenilor să se informeze din surse sigure şi nu din postările de pe reţelele sociale.
Similare
RECOMANDĂRI